02/27/2018

Fem tips til selskaper som ønsker å posisjonere seg på samfunnsansvar.

Stadig flere selskaper ser verdien av å posisjonere seg ved å ta en aktiv samfunnsrolle. Noen lykkes og klarer å omskape samfunnsrollen sin til ren konkurransekraft. Andre går på tryne i forsøket. Noen gjør masse, men klarer aldri å kommunisere det. ​

Her er våre beste tips for hva som skal til for å lykkes.

 1. Vit og ha et nært forhold til hva merkevaren din står for, verdier, overbevisning og samfunnsrolle.
  Troverdighet på samfunnsansvar skapes gjennom at det er et genuint og ekte engasjement som har en naturlig kobling til hva merkevaren er. Det krever en dyp merkevare-bevissthet hos selskapet selv og deres ansatte.
 2. Forstå kundene dine og hva de er opptatt av.
  Selv om mange merkevarer gjerne skulle ønske det, så er ikke kundene bare opptatt av de rent funksjonelle egenskapene til et produkt. Dersom du har et ønske om å koble deg tettere på kundene dine er en god vei dit å snakke om langt dypere ting enn produktfordeler og pris.
 3. Ta et standpunkt, men walk the talk.
  Det er ingenting mer irriterende enn merkevarer som sier en ting, men gjør en annen. Bærekraft må være en del av hvem dere er, ikke en botsøvelse eller en show-off.
 4. Kartlegg hvilket handlingsrom selskapet har
  Alle selskaper har ikke det samme handlingsrommet og når du velger et område skal du være nøye med å finne ut hvilken risiko som løper med det området og hva du må være rustet til å svare ut.
 5. Lytt og vær med i debatten.
  Det hjelper ikke å fyre av beskjeder om du ikke evner å følge dem opp. Når du først engasjerer deg må du gå hele mila ut og du må også gjøre deg selv aktuell og synlig når anledningen byr seg.
SHARE this article
Se prosjekt