2020

AltiBox real-time spill

Kunde
Capital B in AltiBox

I Norge var Altibox først ut med fiberbredbånd til privatmarkedet og har i dag over 500.000 abonnenter. De er altså norgesmestere i fiber og ifølge det uavhengige analysebyrået EPSI har Altibox de åtte siste årene hatt de mest fornøyde og lojale kundene på digital-TV og bredbånd.

spillboard-min
Utfordring:

Altibox kom til oss med et ønske om å nå flere fremtidige kunder med sin innholdsproduksjon. En yngre målgruppe som ser lite på lineær-TV, men som har store krav til nettløsningen, da de bruker mye tid på streaming og spill. Da Altibox har få kunder i dette segmentet, var det vanskelig for dem å nå denne målgruppen i egne kanaler.

Idé:

Siden Altibox allerede var involvert som hovedsponsor i E-serien, så vi på spillere som en naturlig målgruppe å snakke til. Vi begynte å leke med tanken på å engasjere disse på en ny og annerledes måte ved hjelp av utendørs flater og ny teknologi. Slik kom vi frem til idéen om å lage Norges første spillboards.

Løsning

Sammen med spillselskapet ShyBonsai utviklet og designet vi et reaksjonsevne-spill, lik de E-sport utøvere benytter seg av, og installerte dette i tre digitale boards. Disse kommuniserte med hverandre i sanntid og ble plassert i Oslo, Bergen og Stavanger, hvor forbipasserende ble oppfordret til å ta testen og slå et slag for sin by. Underveis i spillet fikk man oppmuntrende ord og uttrykk tilpasset den lokale dialekten.

Totalt hadde man fem forsøk i spillet og resultatet ble regnet ut fra gjennomsnittstiden. Klarte man å slå dagens rekord, klatret byen på resultatlisten og fikk muligheten til å vinne dagens spill. Den byen som vant flest dager, ble den sammenlagte vinneren. I tillegg til selve spillløsningen, leverte vi
innhold til sosiale medier i form av daglige statusoppdateringer og en casefilm som oppsummerte hele kampanjen.

video-poster
Se prosjekt