2019

Hjerterom på døra

Kunde
NorgesEnergi

Med Hjerterom på døra ville vi vise hvor enkelt det er å ta kontakt med noen som trenger å slå av en prat. Samtidig ville vi vise hvor mye det kan bety at noen faktisk tar seg tid til å prate med en fremmed. En som kanskje er utsultet på menneskelig kontakt.

hjerterom-pa-dora-thumb-1-min
Utfordring:

Hjerterom på døra er en oppfølging fra forrige julefilm som gikk som en farsott landet over. I etterkant av dette ble det laget en CSR-strategi hvor det ble bestemt at NorgesEnergi skulle fokusere på ensomhet i tiden fremover. Med konseptet “Vi lyser opp hverdagen” har vi jobbet med NorgesEnergi som en merkevare som skal spre varme, ikke bare med strøm, men også i overført betydning. Vi så at de som trengte dette mest i julen var de som ble sittende alene. Ensomhet er en stor samfunnsutfordring i Norge. Den er også selvforsterkende om man ikke setter fokus på det, eller tar grep.

Idé:

Vi ville se hvor mye hjertevarme det var i Norge og om vi nordmenn er så kalde som man skal ha det til. Dette gjorde vi ved å gi nordmenn muligheten til å vise at de hadde hjerterom gjennom en nettside hvor de kunne vise sin støtte til saken. Samtidig ble det lansert en film hvor vi ville teste ut om nordmenn er så kalde som myten sier. Resultatet ble en hjertevarm film der vi fulgte ensomme Kari på café med skjult kamera.

hjerterom-pa-dora-thumb-2-min
Løsning

Løsningen ble en nettside hvor folk kunne skrive inn postnumrene sine for å få et hjerte til å dukke opp på norgeskartet. De kunne også bestille en hjerteformet lykt de kunne henge opp på sin inngangsdør for å signalisere at de har ekstra plass rundt bordet for dem som trenger det.

video-poster
Se prosjekt