03/10/2022

Vedums verden

Det ble tendenser til ramaskrik når justisminister Emilie Enger Mehl dukket opp på Kompani Lauritzen midt i en krig i Europa. Folk i skravlekassa (Twitter) var ikke nådig og kunne ikke forstå hvorfor ikke Mehl, TV2 og Putin hadde avklart dette bedre. En som ikke hadde fått med seg noe som helst av dette var partifelle og landets nest mektigste person, finansminister Trygve Slagsvold “klukk-klukk” Vedum. For han hadde like greit bestilt seg en monstrøs pick-up foran Stortinget for å figurere på nettopp TV2 og bilprogrammet Broom!

I motsetning til Mehl, som var i opptak lenge før hennes politiske karriere engang hadde begynt, kjører Vedum på midt i krig og galopperende energipriser og annen elendighet, for i Vedums verden går det meste an.

Neida, vi skal ikke være et humørløs samfunn der det ikke skal være rom for å klukke og le, selv i krigstid. Det var jo tross alt latteren hans som fikk han valgt inn i regjering. Men det er opptil flere obskøne aspekter ved akkurat dette bil-stuntet. For det første står han der foran en bil hvis front omtrent når han til halsen (Og Vedum er lengre enn du tror). Og apropos hals så tenker jeg ansatte ved Trygg Trafikk måtte sette morgenkaffen i nevnte organ når de så vår egen justisminister stå der å posere foran en bil som får det til å vrenge seg i magen hos alle foreldre som hver dag sender skolebarna sine avgårde langs trafikkerte veier. En sånn bil har absolutt ingen ting på norske veier å gjøre. Hverken i by eller på bygda.

Så kommer vi til miljøaspektet. Vi lever i en tid der mange bekymrer seg for menneskenes avtrykk på planeten, men i Vedums verden elsker man å tråkke på ømme miljø-tær og irritere vettet av Eivind Trædal og hans likemenn. For husk; I Vedums verden er det kun kaffelatte-drikkende hipstere på Grunerløkka som er opptatt av miljøet. Og hva er da bedre enn å posere foran Stortinget med en diesel-drikkende mastodont av en show-off-bil?

“Jeg gleder meg som en unge” Sa Vedum til TV2. Du er en unge Vedum.

Det som ikke er show-off er de som bor på bygda og kjører helt normale diesel-biler. Jeg leste på Twitter om ei som betalte 1600 kroner for å fylle tanken på sin bil et eller annet sted nordpå. Da låter ikke latteren til han som styrer økonomien i landet like godt som før (om den noen gang har gjort det)

Av og til så lurer jeg på om Vedum er klar over at det eksisterer en verden utenfor bobla han befinner seg i? For det er på høy tid at han trer ut av den og snakker litt om alle valgløftene han avga til de som stemte på latteren hans.

SHARE this article
Se prosjekt